Reflexzóna masszázs (talpmasszázs)

Reflexzóna masszázs (talpmasszázs)

A reflexzóna masszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb, stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését.

A különböző masszázstechnikákkal egy alulműködő szervet tonizálhatunk, – erőteljesebb működésre ösztönözhetünk – míg egy másik technikával pedig egy túlműködő szervet szedálhatunk, visszafoghatjuk a működését.

A reflexzóna fogalma

A reflexzóna elnevezés a manuális terápiában már régóta használatos, többnyire különböző idegi reflexekkel kapcsolatban.

Amikor a kéz, láb, írisz, has fül, stb. reflexzónáiról beszélünk, a reflex szót nem közvetlenül az idegrendszerre vonatkoztatjuk, hanem a következő két módon értelmezzük:

1. Az összkép (fej-törzs-végtagok) reflexiója, azaz tükröződése, kivetülése egy kisebb felületre, pl. a kézre, lábra vagy fejre.

2. A kéz, láb, stb egyes részeinek megnevezése, amelyeknek empírikusan bizonyított közvetlen energetikai kapcsolatuk van a test bizonyos szerveivel.

Itt tehát sem idegi reflexkapcsolatokról, – mint pl.a Head-Mackenzie féle idegkapcsolatoknál – sem energiapályákról – mint pl. az akupunktúrában – nincs szó. Ezeknek a reflexológia által használt rendszereknek megvan a saját ellátó hálózatuk és szabályozó rendszerük, amelyeket azonban sajnos még nem kutattak és térképeztek fel.

Mikor alkalmazható a reflexzóna masszázs (talpmasszázs)?

A reflexológiai eljárásokat olyan betegségek, állapotok esetén alkalmazhatjuk, melyeknél a reflexológia fent említett sajátos szabályozó rendszere működik.

Ez azt jelenti, hogy a degeneratív betegségek utolsó stádiumának kivételével – ahol a szervezet saját szabályozó rendszere már nem működik – tulajdonképpen szinte minden esetben eredményesen alkalmazható.

Mégis van azonban ezen kívül néhány eset, amikor nem javasolt a reflexológiai kezelés:

– fertőzéssel és magas lázzal járó betegségek
– véna- és nyirokrendszer heveny gyulladásai
– csak műtéttel gyógyítható betegségek (kiegészítésként sok esetben itt is használhatjuk)
– üszkösödés, ill. nagy felületű gombásodás a lábon
– veszélyeztetett terhesség (óvatossággal és nagy hozzáértéssel itt is alkalmazható)

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy még súlyos ill.nagyon súlyos betegségek esetén is – pl. Bechterew kór, S.M., Parkinson kór, daganatos betegségek, ill. bénulások – sokszor számos melléktünet enyhíthető vagy teljesen megszüntethető a reflexológiai kezelésekkel. Pl. – javítható a kiválasztó- ill. emésztő szervek működése, – javítható a hólyag-,ill. a végbél záróizmának működése, – a fájdalmak még a rák végső stádiumában is enyhíthetők.

 Tisztelt Hock Úr! Talán emlékszik rám, pikkelysömörrel jártam Önhöz. A több hónapos, többféle kezelésből álló kúra végére majdnem teljesen elmúltak a kiütéseim, pedig gyerekkoromtól szenvedek vele. Köszönöm a segítségét! A javaslatait igyekszem betartani. 

(a páciens akupresszúra, reflexzóna masszázs és gyógynövény terápiás kezelést, valamint a táplálkozásra vonatkozó tanácsokat kapott )

Reflexzóna masszázs menete

Első alkalommal a reflexológus állapotfelmérést végez. Ez az összes reflexzóna végigtapogatásából, valamint egy részletes kikérdezésből áll.

A reflexzónákat végigtapogatva a reflexológus megtalálja az adott személy zónáiban található elváltozásokat, lerakódásokat, majd pedig a kikérdezés eredményeivel összevetve feljegyzi ezeket egy térképre. Ez a térkép a test összes reflexzónáját tartalmazza és a továbbiakban e bejelölések alapján folyik a kezelés. A szükséges kezelések száma és sűrűsége nagymértékben függ az adott betegség fennállásának idejétől, a beteg testi-lelki állapotától, ill. a kezelésekre való reakcióképességétől.

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kedvenc masszázsára kényelmessen online!

    A * jelölt mezők kitöltése kötelező!

    +36309605513

    9200 Mosonmagyaróvár, Kötélgyártó 1-3.

    sanatemassage@gmail.com